top of page

In 8 weken van chaos en strijd naar meer samenwerking en plezier thuis

Je bent niet de moeder voor je kind die je wilt zijn, je verliest je geduld, bent regelmatig boos en valt soms uit tegen je kind. Je temperamentvolle, wilskrachtige kind is een HANDVOL. Je hebt al veel geprobeerd, maar niks lijkt te werken.

Ik leer jou een rustige en vastberaden moeder te zijn. Die met vertrouwen haar wilskrachtige kind opvoedt. Die liefdevol en kordaat grenzen aangeeft en handhaaft, en zelfs in uitdagende situaties, het hoofd koel houdt en haar kind ferm, maar liefdevol, leidt.  
 

Je kunt wekelijks instappen, maar het aantal plekken in beperkt

IMG_4434.JPG

Ben jij ouder van een temperamentvol of wilskrachtig kind en wil je rust in huis? 

Ben je klaar met dat eindeloze getouwtrek en die wil je weten hoe je om moet gaan met die GROTE emoties van je kind, die tegendraadsheid? Hoe je liefdevol maar ferm, grenzen stelt en handhaaft? Zonder dat de hel losbreekt?

Ik weet zeker dat je dit herkent:

Je ligt vaak ‘s avonds in bed en voelt je schuldig, dat je weer boos bent geworden, je geduld bent verloren. Elke dag neem je je voor om het anders te doen. Maar het lukt je (vaak) niet.

 

Je maakt je zorgen over de toekomst. Als je rebelse kind nu al niet luistert en zo opstandig is, hoe moet dat dan straks als de puberteit aanbreekt? 

 

De relatie tussen jou en je kind komt steeds meer onder druk te staan. Jullie hebben veel strijd en liggen vaak met elkaar in de clinch. Veel van jullie interacties hebben een negatief karakter. Dat doet jou (en je kind waarschijnlijk ook) verdriet.

 

Je wilt de wil van je kind niet ‘crushen’ maar er moet ook gewoon geluisterd worden. Je bent inmiddels het spoor bijster hoe je ervoor zorgt dat je kind naar je luistert zonder constant te moeten dreigen met consequenties. Het lijkt wel of je kind zich steeds minder van je aantrekt.

 

Je wilt al langere tijd dat er iets verandert. Je hebt ook al veel dingen geprobeerd, op internet gezocht, boeken gelezen, misschien al een cursus gedaan. Maar niks werkte echt en je voelt je overweldigd. Wat is nu het ‘beste’ voor jouw temperamentvolle kind?

 

Herkenbaar? Dit zijn voorbeelden die ik regelmatig hoor van ouders van temperamentvolle en wilskrachtige kinderen. 

Je bent niet alleen en je er is niks mis met je. Het opvoeden van een rebel gaat je niet in de koude kleren zitten! Ik ga je laten zien hoe je dat doet. Jouw kind heeft een andere aanpak nodig.
 

Strong-willed children become adults who change the world as long as we can hang on for the ride and resist the temptation to tame the spirit out of them 

-Sarah Stogryn-

Stel je voor dat:

Je een toolbox hebt met strategieën waardoor je kalm, beheerst maar kordaat kunt reageren, ook op uitdagende momenten.  

Je medewerking van je kind krijgt, op een manier die goed voelt, zonder het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van je kind te verpletteren. Je hoeft niet langer te dreigen met consequenties om iets gedaan te krijgen.


Je door een verandering van je mindset, het ouderschap en het opvoeden van je temperamentvolle kind voor altijd, ten positieve,  kunt veranderen.

Je je goed voelt over hoe je dingen hebt aangepakt en je aan het einde van de dag zonder schuldgevoel je bed induikt.

Je een diepe verbondenheid met je kind voelt, jullie zitten in hetzelfde team en staan niet langer dag in, dag uit, lijnrecht tegenover elkaar. 

Je volledig aanwezig kunt zijn op momenten dat je kind GROTE emoties heeft, zonder dat jij daardoor wordt meegesleept.

Je weet hoe je doortastend maar liefdevol grenzen stelt en handhaaft.

20210603_154901_edited.jpg

1:1 coaching. Wat houdt het in?

Gedurende 8 weken leer je hoe je je temperamentvolle, wilskrachtige kind op kunt voeden op een manier waar jij én je kind blij van worden, zonder de wil van je kind te breken. 
 
Je krijgt daarvoor:​

Elke week, een audio van maximaal 30 minuten en een aantal oefeningen. 


Wekelijks een online 1-op-1 sessie van 45 minuten (8 in totaal). Tijdens deze sessies gaan we in op jouw persoonlijke situatie. Waar loop je vast? Waar heb je hulp bij nodig? Ik help je met praktische vragen, maar we gaan ook aan de slag met jouw mindset. 


Gedurende deze 8 weken kan me je alles vragen via e-mail. Heb je vragen over hoe je een specifieke situatie aan moet pakken? Wil je iets van je afschrijven? Ik sta voor je klaar.


Toegang tot je eigen Google drive folder met alle pdf’s, audiobestanden en ander materiaal die jou helpen om gemakkelijk, snel en simpel de stappen te zetten.

 

Duur en investering

Het 1:1 coaching programma duurt 8 weken en start op een dag die we gezamenlijk overeenkomen. Je kunt in principe wekelijks instappen, als ik plek heb. Het aantal plekken is beperkt. 

De investering bedraagt 499,- Je mag het ook in drie termijnen van167,- betalen.

316197b8-24b0-435b-a9dd-2f64a0509116_edited.jpg

Voor wie is het?

 • Je hebt een kind dat op de basisschool zit.


 • Je hebt een kind dat temperamentvol, wilskrachtig is of extra moeilijk is om op te voeden.


 • Je wilt nu genieten van het moederschap en je kind en niet pas als ‘deze fase voorbij is’.


 • Je bent niet bang om kritisch naar jezelf en je eigen rol in de opvoeding van je kind te kijken.


 • Je wilt het nu echt anders gaan doen en je bent 100% toegewijd.

Ada-80_edited.jpg

Voor wie is het niet?

 • Als jij vindt dat je kind degene is die moet veranderen.


 • Als niet bereid bent om afstand te doen van strategieën als straffen, time-outs en dreigen met consequenties. 

In slechts 8 weken heb je:

Een kind dat luistert en meewerkt

Rust in huis met minder emotionele uitbarstingen

Minder geschreeuw en minder gedreig met consequenties

Vertrouwen en minder schuldgevoel

Een sterkere band met je kind

Een andere familiedynamiek

wat anderen zeggen

Ivonne heeft mij echt fantastisch geholpen. Het is mij zonder twijfel gelukt om als ouder liefdevoller te zijn, maar tegelijkertijd een stuk zelfverzekerder: ik ben ook in staat om veel duidelijker en beter grenzen te kunnen stellen. En mijn dochter accepteert ze ook nog eens zonder drama ;-) Eigenlijk vind ik dat alle ouders dit traject zouden moeten volgen, want de lessen die je hieruit trekt zijn ontzettend waardevol voor de rest van je leven. Ik ben je echt heel dankbaar Ivonne!

(Annebeth, moeder van een dochter van 5 jaar)

over mij

Hallo!
Ik ben Ivonne.

En ik ben moeder van 2 energieke jongens, waarvan eentje temperamentvol.

Net als veel ouders van wilskrachtige kinderen liep ik vast in de opvoeding van mijn kind. Er waren veel GROTE emoties en VEEL weerstand. Ik liep vaak tegen een muur op want het standaard opvoedadvies bleek totaal niet te werken bij mijn volhardende kind.  

Dat leidde tot veel strijd en spanningen. Om meewerking te krijgen van mijn kind dreigde ik vaak met consequenties en straf. Maar zowel mijn kind als ik werden daar doodongelukkig van. En helpen deed het ook niet, mijn kind was er ongevoelig voor.

Hij wilde alles op zijn eigen manier doen en had altijd overal een weerwoord op. Hij was dwars, snel gefrustreerd en koppig. 

Het was doodvermoeiend. 

Nadat ik vrijwel van alles geprobeerd had kwam er uiteindelijk een omslagpunt. Ik was helemaal klaar met het opvolgen van random advies van onbekenden op het internet en besloot in 2019 een opleiding te volgen tot conscious parenting coach bij het Jai Institute for parenting.

​Daar leerde ik tools en strategieën gebaseerd op geweldloze communicatie, hersenontwikkeling, emotionele intelligentie, emotieregulatie en attachement theory. 

De schellen vielen van mijn ogen. Ik keek al die tijd door de verkeerde bril naar de opvoeding van mijn temperamentvolle kind. En jij waarschijnlijk ook en daarom loop je constant tegen dezelfde obstakels aan.

 

In dit programma leer ik jou niet alleen anders te kijken, maar ook strategieën die gebaseerd zijn op connectie in plaats van controle. Want dat is de sleutel!
 

0bdc7698-3185-4246-bdcb-6316d0688bb6.jpg

En nu?

Als je nu nog steeds deze pagina aan het lezen bent dan weet ik dat je serieus overweegt om dit te doen. Maar je waarschijnlijk heb je toch nog allemaal stemmetjes in je hoofd die je van alles wijsmaken.

Ik heb toch geen hulp nodig?

​​Als dat echt zo was, wat doe je dan op deze pagina? Je bent blijkbaar op zoek naar antwoorden. Het idee om hulp in te schakelen bij de opvoeding van je temperamentvolle kind is niet iets om je voor te schamen! Het maakt je geen probleemgeval. Sterker nog, het laat juist zien dat je een goede ouder bent. Een ouder die bereid is om tijd en energie te steken om een lastige situatie beter te maken. En wat is het alternatief? Doorgaan zoals je al de hele tijd doet? Met alle bijbehorende frustraties, emoties en schuldgevoelens? Is dat de oplossing? Hopen dat het morgen allemaal anders is? Laat me je wakker schudden, het wordt pas echt anders als jij iets gaat doen. De vraag is slechts: is nu dat moment aangebroken? Of wacht je liever nog even? 

Waarom geld uitgeven aan iets wat ik ook in een boek kan lezen of op internet?

Goede vraag. En ik heb daar een simpel antwoord op. Hoeveel boeken heb je al gelezen? Één? Drie? De hele opvoedsectie uit de bieb? Of misschien heb je helemaal geen boeken gelezen. Eerlijk gezegd maakt het niet uit. Je bent dit immers aan het lezen.

 

De vraag gaat ook niet over het geld. Er zit een angst achter die vraag. Want gaat het echt werken? Wat moet ik daar allemaal voor doen (of laten)? Wat moet ik allemaal veranderen? Het is de angst voor het onbekende. De angst om teleurgesteld te worden. De angst om tot inzichten te komen die confronterend zijn? Het kan werkelijk van alles zijn. Stel jezelf dus de vraag: gaat het echt over geld?

 

Opvoeden is lastig is, het hoort erbij. 

Ja dat klopt, ik denk dat er weinig ouders zijn die dat zullen tegenspreken (en als ze dat wel doen, dan vertrouw ik ze voor geen meter).

 

Elke keer als Google Photos mij weer een leuke foto uit het (recente) verleden presenteerde, realiseerde ik mij hoe snel die jaren met kleine kinderen voorbij raasden. En het bracht ook een diep besef en verlangen in mij naar boven om niet te wachten op andere tijden. Op betere tijden.

 

Ik nam geen genoegen meer met de uitspraak dat alles een fase is, en dat ik gewoon even moest doorbijten. NEE! Ik wilde niet afwachten en hopen dat straks alles anders was. Ik wilde NU meer plezier hebben in de opvoeding van mijn temperamentvolle kind. Meer energie, minder gedoe. Voor mij, mijn gezin, en ook VOORAL voor mijn kind. Hij verdiende dat. Dus vraag jezelf af, ben jij bereid om nu die keuze te maken? Om niet langer af te wachten en hopen dat het beter wordt? Of kies je ervoor en ben je bereid om concrete stappen te nemen om meer vertrouwen, meer energie en meer rust toe laten in je leven?

Ik ben veel te druk en heb geen tijd om dit te doen.

Hier geldt hetzelfde als het argument over geld. Heb je echt geen tijd? Wat zijn 8 weken nou? Hoe staat dat in relatie tot al die jaren van frustratie, getouwtrek, hoogoplopende emoties en schuldgevoel die je dag in dag uit ervaart omdat je steeds hetzelfde blijft herhalen? En wat betekent het als je zo door blijft gaan voor je kind en de relatie die jullie met elkaar hebben? Het gaat niet (alleen) over jouw ongemak!

In 8 weken deel ik al mijn meest essentiële en belangrijkste kennis over dit onderwerp met je. 

Maar hoe je het wendt of keert, je moet er tijd in investeren. Elke week (maximaal) 30 minuten voor de audio, (minimaal) 30 minuten voor de opdrachten en 45 minuten voor onze wekelijkse coachingsessie. Heb je die tijd niet? Dan moet je het niet doen (maar voordat je zegt dat je geen tijd hebt, check even je dagelijkse screentijd op je telefoon)
 

 • Vertrouw je als moeder weer op jezelf. 

   

 • Heb je weer plezier in het moederschap. Je kunt genieten van het moeder zijn en bent ook een leukere moeder voor je kind. 

   

 • Weet je hoe je met je kind kunt communiceren om dingen gedaan te krijgen zonder geruzie, gedoe of geschreeuw. 

   

 • Weet je hoe je goed en duidelijk grenzen aangeeft én structuur kunt bieden. 

   

 • Blijf je onder kalm en rustig omdat je geleerd hebt hoe je je eigen emoties de baas kunt blijven. 

   

 • Snap je beter waarom je kind doet wat het doet en weet nu ook hoe je daar het beste mee om kunt gaan zonder je shit te verliezen.

   

 • Is er weer rust en harmonie in huis. Je hebt gedag gezegd tegen machtsstrijd en hoog oplopende emoties in huis (en op al die openbare plekken waar iedereen je altijd raar aankijkt). 

   

 • Heb je weer energie om je rol als moeder elke dag invulling te geven. Je schuldgevoel heeft plaatsgemaakt voor gevoel van vertrouwen en vervulling.


Na deze 8 weken:

Wanneer was de laatste keer dat je je goed voelde over de moeder die je bent voor je temperamentvolle kind?

En wanneer was de laatste keer dat je echt hebt kunnen genieten van je rebelse kind?

laat me je 2 vragen stellen

Jij hebt besloten om het NU anders te gaan doen!


Om zeker te weten dat ik je echt kan helpen hebben we eerst een kennismakingsgesprek.


Als je op de knop hieronder klikt kom je in een Google formulier waarin ik je een aantal korte vragen stel. Vervolgens neem ik binnen 24 uur contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.

 

Ik kijk ernaar uit om je te spreken!

bottom of page