Tweeling op een skateboard

coaching

Wanneer je besluit een coachingstraject met mij in te gaan dan kun je allereerst rekenen op begrip, ondersteuning en alle ruimte om te spreken over je worstelingen, zonder enig oordeel. 

Het coachingstraject beslaat 10 weken. Elke week heeft een ander thema. Ter voorbereiding op onze 1-op-1 sessies krijg je via email een audio toegestuurd en 1 of meerdere opdrachten die we in onze sessie bespreken en toepassen op jouw persoonlijke situatie. Één van onze sessies staat bijvoorbeeld in het teken van het stellen van grenzen voor je kind. Daarvoor onderzoeken we jouw persoonlijke waarden, wat is voor jou echt belangrijk en wat niet? In een andere sessie kijken we naar jouw persoonlijke behoeften en in hoeverre je genoeg aandacht besteed aan wat JIJ nodig hebt (PSSST: je bent een veel betere ouder als je ook goed voor jezelf zorgt.)

Het uitgangspunt dat ik hanteer is dat van het bewust ouderschap. Dat houdt in dat we bewust opvoeden in plaats van reactief. Binnen het bewuste ouderschap gaan we ervan uit dat gedrag een vorm van communicatie is en dat er ALTIJD een behoefte aan ten grondslag ligt. Een ander belangrijk kenmerk van het bewuste ouderschap is dat we niet straffen en geen time-outs geven. Niet alleen omdat het niet werkt, maar ook omdat het op de lange termijn schadelijk is voor de ontwikkeling van je kind en voor jullie relatie.

Bewust ouderschap staat niet gelijk aan permissief opvoeden, een opvoedstijl waarbij je kind maar mag doen wat het wil, zonder richtlijnen en duidelijke grenzen. Integendeel, bij het bewuste ouderschap zijn grenzen juist heel belangrijk want daarbinnen kan het kind zich vrij bewegen en ontwikkelen

Oudercoaching is geen therapie. Het is een leerzaam en ondersteunend hulpmiddel en is 100% gericht op jou. Ik ga je niet vertellen hoe jij je kind moet opvoeden. Je kind wordt niet gediagnosticeerd en zal niet bij onze sessies betrokken worden. Ik help je wel te begrijpen waarom je kind doet wat het doet, en hoe jij je kind kunt helpen om op minder problematische wijze in zijn of haar behoeften te voorzien zodat jij de beste ouder kunt worden voor JOUW kind. 

Resultaten die je kunt verwachten
  • Meer rust en harmonie in huis

  • Je kind luistert beter en toont meer bereidheid om je instructies op te volgen

  • Meer plezier in het ouderschap én meer vertrouwen in je eigen kunnen

  • Geen schuldgevoel meer

  • Geen straffen, time-outs en consequenties voor je kind

  • Een sterke relatie met je kind

  • Duidelijke strategieën waar je op terug kunt grijpen op momenten dat het even lastig is 

boek een gratis sessie 

  • Boek een gratis online kennismakingsgesprek. Vertel me wat er aan de hand is, waar je tegenaan loopt en wat je graag anders zou willen zien. 

  • Ik leg mijn aanpak uit en de mogelijkheden die we hebben om samen te werken. Jij kunt al je vragen stellen om erachter te komen of deze vorm van coaching bij je past.

  • Als het goed voelt kunnen we onze eerste sessie boeken en aan de slag gaan. Als het niet goed voelt zal ik mijn best doen om waar mogelijk alternatieve bronnen of suggesties voor ondersteuning aan te bieden.