top of page
Girl Posing

Je temperamentvolle kind opvoeden, zonder strijd

Loop je tegen een muur op in de opvoeding van je temperamentvolle kind? Wil je af van die eeuwige strijd? Dat gedoe? Die frustratie en hoogoplopende emoties? Voel je je overweldigd door alle tegenstrijdige opvoedadviezen die je hoort?

Je wilt het anders doen, maar je loopt vast

Je hebt een bepaald idee over hoe je je rol als moeder in wilt vullen. Het liefst ben je de liefdevolle, geduldige moeder met een harmonieus gezinsleven. 

 

Maar in de praktijk ziet het er toch vaak heel anders uit.

 

Er heerst zo nu en dan flink wat chaos en strijd in huis. 

 

Je probeert alles in goede banen te leiden, maar op dit moment ben je eigenlijk vooral overweldigd.

 

Je hebt al van alles geprobeerd, maar het wordt er niet beter op. Je weet eigenlijk niet zo goed wat je wél kunt doen om weer rust te krijgen in huis, in je gezin. 

 

Je bent voor je gevoel 24/7 met je kind bezig.

 

Regelmatig speur je op internet naar tips, je leest zo nu en dan een boek over het onderwerp en experimenteert met (goedbedoelde) adviezen die je krijgt van vrienden en familie. Het lijkt alleen soms wel of iedereen iets anders zegt. 

 

Het put je uit maar je blijft je schouders eronder zetten. Dit is de meest belangrijke rol die je ooit in je leven gaat vervullen en het geluk van je kind is het allerbelangrijkste voor je. 

 

Maar ondertussen twijfel je aan alles. Hoe zorg ik ervoor dat mijn kind naar mij luistert? Mijn grenzen respecteert? Hoe ga ik om met die frustratie en woede van mijn kind? Hoe zorg ik ervoor dat er minder strijd is thuis?

pexels-anna-shvets-3683053.jpg
Image by Austin Chan

Denk je regelmatig bij jezelf?

 • Ik FAAL als moeder

 • Waarom kan het nou nooit eens NORMAAL gaan?

 • Wat is er mis met mijn kind?

 • Wat moet ik in hemelsnaam doen zodat mijn kind gaat LUISTEREN?

lees dan verder

Het opvoedadvies dat voor vele andere kinderen wél werkt, werkt voor jouw kind niet. Jouw temperamentvolle kind heeft een andere aanpak nodig.

Girl Eating Popsicle
In de cursus: je temperamentvolle kind opvoeden, zonder strijd, leer ik je hoe je van boos en gefrustreerd te zijn over het gedrag van je kind, kalm en zelfverzekerd kunt reageren. 
Door deze cursus begrijp je eindelijk waarom je kind doet zoals het doet en wat je kind ECHT  nodig heeft.

Ik reik je tools aan die ervoor zorgen dat jij grenzen kunt aangeven die je liefdevol (en zonder strijd) kunt handhaven.

Je herkent lastige momenten eerder zodat jij niet langer boos, gefrustreerd en ongeduldig hoeft te zijn.

je bent rustig en zelfverzekerd

Je twijfelt aan jezelf. Doe ik het wel goed? Ben ik de juiste ouder voor dit kind?
Je zoekt naar antwoorden, maar niks wat je probeert, werkt.

pexels-anna-shvets-6250995.jpg
Girl Pointing Up

In deze cursus leer je

 • Waarom je kind uniek is en een andere aanpak nodig heeft.

 • Hoe je door een verandering van je mindset, het ouderschap en het opvoeden van je temperamentvolle kind voor altijd - ten positieve - kunt veranderen.

 • Hoe je medewerking van je kind kunt krijgen zonder het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van je kind te verpletteren.

 • Wat je kind communiceert met uitdagend gedrag.​​​​​​​

 • Hoe je geduldig blijft, ook als je kind lastig gedrag vertoond.

 • Hoe je ervoor zorgt dat je kind beter luistert.

 • Hoe je kind jouw grenzen respecteert.

Je temperamentvolle kind opvoeden, zonder strijd

Is een programma van 5 weken waarbij je door middel van een aantal stappen leert om je temperamentvolle kind op te voeden op een manier die bij je kind past.

 

Zodat er minder machtsstrijd en weerstand is.

De investering voor deze 5 weken is 197 euro.

Je krijgt daarvoor:

 • Gedurende 5 weken, elke week een audio van maximaal 30 minuten en een werkboek.

 • Elke week een 30-45 minuten durende 1-op-1 online gesprek met mij.

a-tattooed-hand-doing-the-sign-for-i-love-you.jpg
Mijn dochter en ik hadden constant strijd, ze wilde helemaal niet luisteren en was heel erg dwingend. Ik heb echt van alles geprobeerd, maar niks werkte. We werden er helemaal moedeloos van en de sfeer thuis werd er ook niet beter op.
 
Ivonne heeft mij geleerd om anders met mijn dochter om te gaan en daardoor is er veel veranderd thuis. Ik voel mij zelfverzekerd en de relatie met mijn dochter is 180 graden gedraaid. We hebben weer plezier en er is rust in huis. Dit traject is voor mij en mijn gezin onmisbaar gebleken! 

Sabine (moeder van een dochter van 7 jaar)

Deze cursus is voor jou als:

 •  Je een temperamentvol kind hebt

 • Er veel strijd en spanning in huis is

 • Jij (snel) je geduld verliest

 • Je al van alles geprobeerd hebt, maar niks lijkt te werken

 • Je behoefte hebt aan rust in huis en meer plezier in het moederschap

Hallo

ik ben Ivonne

En ik ben moeder van 2 energieke jongens, waarvan eentje temperamentvol.

Net als vele ouders van temperamentvolle kinderen liep ik vast in de opvoeding van mijn zoon. Het was vaak onrustiger in huis en ik wist niet hoe ik het aan moest pakken. In bed voelde ik me vaak schuldig omdat ik het (weer) niet goed had gedaan en dan nam ik me iedere keer voor het morgen anders te doen. Maar ik wist eigenlijk niet goed hoe.

 

Hij luisterde niet. En dat niet alleen, hij wilde alles op zijn eigen manier doen, had altijd overal een weerwoord op. Hij was dwars, snel gefrustreerd, koppig, inflexibel, heel gevoelig, kon zich slecht aanpassen aan nieuwe situaties en was ontzettend pietluttig. 

Time-out, dreigen, omkopen, belonen, stickers. Ik heb het allemaal geprobeerd, maar het werkte niet.

 

En toen hakte ik de knoop door om te stoppen met aanmodderen. Ik besloot trainingen te volgen en een ouderschapscoach in de arm te nemen. En toen leerde ik wat wél werkte voor mijn kind. Ik ben geduldiger geworden, liefdevoller en ik heb het getouwtrek, achter me kunnen laten.  

 

En nu help ik andere moeders hiermee. 

Ada-82_edited_edited_edited_edited_edited.jpg
Ik riep de hulp in van Ivonne omdat er in ons gezin in de dagelijkse hectiek weinig tijd en ruimte overbleef om echt naar elkaar te kijken en te luisteren, dit liep vaak uit tot frustratie en woede bij ons allemaal. Vooral worstelde ik mijn energieke 4,5 jarige zoon. Ik had het gevoel dat we elkaar niet begrepen en uit elkaar begonnen te groeien, wat tot verdriet en ook zorgen leidde. 

Ik heb geleerd om bewuster met elkaar om te gaan, wat ons meer ruimte heeft gegeven om een echte connectie met elkaar te maken. Strijd en woede hebben plaats gemaakt voor communicatie en rust. Het was heel mooi en waardevol om deze omschakeling waar te nemen als resultaat van de sessies. Onze interactie is enorm verbeterd en we gaan weer fijn met elkaar om!

Camilla (moeder van 2 zonen van 4.5 en 2.5 jaar)

doe je mee?

Als je nu nog steeds deze pagina aan het lezen bent dan weet ik dat je serieus overweegt om mee te doen. Maar je waarschijnlijk heb je toch nog allemaal stemmetjes in je hoofd die je van alles wijsmaken.

Ik heb toch geen hulp nodig?

Als dat echt zo was, wat doe je dan op deze pagina? Je bent blijkbaar op zoek naar antwoorden. Het idee om hulp in te schakelen bij de opvoeding van je temperamentvolle kind is niet iets om je voor te schamen! Het maakt je geen probleemgeval. Sterker nog, het laat juist zien dat je een goede ouder bent. Een ouder die bereid is om tijd en energie te steken om een lastige situatie beter te maken. En wat is het alternatief? Doorgaan zoals je al de hele tijd doet? Met alle bijbehorende frustraties, emoties en schuldgevoelens? Is dat de oplossing? Hopen dat het morgen allemaal anders is? Laat me je wakker schudden, het wordt pas echt anders als jij iets gaat doen. De vraag is slechts: is nu dat moment aangebroken? Of wacht je liever nog even? 

Waarom geld uitgeven aan iets wat ik ook in een boek kan lezen of op internet?

Een hele legitieme vraag. En ik heb daar een simpel antwoord op. Hoeveel boeken heb je al gelezen? Één? Drie? De hele opvoedsectie uit de bieb? Of misschien heb je helemaal geen boeken gelezen. Eerlijk gezegd maakt het niet. De vraag is: heeft het geholpen? Als dat het geval was, dan was je hier niet.

 

De vraag gaat ook niet zozeer over het geld (want om heel eerlijk te zijn, 147 euro is echt een koopje voor alle waarde die je krijgt). Er zit een angst achter die vraag. Want gaat het echt werken? Wat moet ik daar allemaal voor doen (of laten)? Wat moet ik allemaal veranderen? Het is de angst voor het onbekende. De angst om teleurgesteld te worden. De angst om tot inzichten te komen die confronterend zijn? Het kan werkelijk van alles zijn. Stel jezelf dus de vraag: gaat het echt over geld?

 

Dat opvoeden lastig is, dat hoort er nu eenmaal bij. Opvoeden is een lastige baan

Ja dat klopt, ik denk dat er weinig ouders zijn die dat zullen tegenspreken (en als ze dat wel doen, dan vertrouw ik ze voor geen meter).

 

Elke keer als Google Photos mij weer een leuke foto uit het (recente) verleden presenteerde, realiseerde ik mij hoe snel die jaren met kleine kinderen voorbij raasden. En het bracht ook een diep besef en verlangen in mij naar boven om niet te wachten op andere tijden. Op betere tijden.

 

Ik nam geen genoegen meer met de uitspraak dat alles een fase is, en dat ik gewoon even moest doorbijten. NEE! Ik wilde niet afwachten en hopen dat straks alles anders was. Ik wilde NU meer plezier hebben in de opvoeding van mijn temperamentvolle kind. Meer energie, minder gedoe. Voor mij, mijn gezin, en ook VOORAL voor mijn kind. Hij verdiende dat. Dus vraag jezelf af, ben jij bereid om nu die keuze te maken? Om niet langer af te wachten en hopen dat het beter wordt? Of kies je ervoor en ben je bereid om concrete stappen te nemen om meer vertrouwen, meer energie en meer rust toe laten in je leven?

Ik ben veel te druk en heb geen tijd om dit te doen.

Deze cursus is zo kort als mogelijk gehouden. In slechts 5 weken deel ik al mijn meest essentiële en belangrijkste kennis over dit onderwerp met je. Zo past het bij jou en je gezin met een jong kind (of kinderen). Ik weet dat tijd je schaarste goed is.

 

Maar hoe je het wendt of keert, je moet er tijd in investeren. Elke week (maximaal) 30 minuten voor de audio, (minimaal) 30 minuten voor de opdrachten en 30 tot 45 minuten voor onze wekelijkse coachingsessie. Heb je die tijd niet? Dan moet je het niet doen (maar voordat je zegt dat je geen tijd hebt, check even je dagelijkse screentijd op je telefoon)

bottom of page