relaxed en vol vertrouwen je  kind opvoeden.

Dat kun jij ook!

Ik leer je hoe. 

temperamentvol kind

herken je dit?

Je bent blij want je kind heeft zich de hele dag fantastisch gedragen. Je prijst jezelf dat je een dag zonder strijd hebt weten door te komen. Tijdens het boodschappen doen besluit je dat te vieren en samen een ijsje te gaan eten bij de ijscoboer. Twee bolletjes zeg je. Je kind wil er drie. Je houd voet bij stuk maar je kind wil er niks van weten en flipt de pan uit.

 

Je schaamt je kapot! Dit is toch geen normale reactie? Die andere mensen in de rij werpen je dodelijke blikken toe. Ze vinden je kind vast een verwende snotaap, en jij eigenlijk ook. Is hij nou helemaal gek geworden? Denk je hem een plezier te doen, is het weer niet goed!

 

Wat moet je nou doen? Je wilt zo snel mogelijk uit deze situatie, je voelt je enorm opgelaten. Toegeven? Maar dan doet hij het de volgende keer weer en is het hek van de dam. Of zal je weglopen? Maar je kunt hem toch moeilijk achter je aan meesleuren? Uit zichzelf gaat hij niet mee. SHIT! Waarom moest je nou zo nodig een perfecte dag verpesten door met hem naar de ijscoboer te gaan??? Je weet toch inmiddels dat niets vanzelfsprekend is met dit kind?!! Is dit nu wat het moederschap is? Altijd en eeuwig gedoe?! Doodmoe wordt je ervan en echt leuk vind je het ook allang niet meer.

of dit?

Je kijkt naar andere kinderen die dezelfde leeftijd hebben als jouw kind. En die kinderen reageren op een normale manier als ze hun zin niet krijgen. Misschien zeuren ze een beetje, huilen, maar op een gegeven moment geven ze het op en laten ze het erbij zitten.

 

Maar niet jouw kind, jouw kind geeft niet op. Jouw kind bijt zich als een pitbull vast en laat niet meer los totdat hij krijgt wat hij wil. En als hij zijn zin niet krijgt nou dan kun je je lol op. Het maakt niet uit waar je bent: thuis, op straat, in de speeltuin, in een restaurant, hij gaat helemaal los. Die overdreven reactie! Je kan er echt niet bij, je wordt er gek van! Je raakt erdoor geïrriteerd en je verliest je geduld. Als je niet uitkijkt dan ben je straks weer die moeder waar je zelf zo’n hekel aan hebt. Die moeder die je echt niet wilt zijn.

 

Waarom moet alles bij dit kind altijd zo heftig zijn? Je weet echt niet meer hoe je hiermee om moet gaan. De gebruiksaanwijzing van je kind is geschreven in een taal waar jij geen snars van begrijpt!

dit?

Je bent enorm vaak gefrustreerd. Niks lijkt vlotjes te kunnen  gaan. Zelf het meest eenvoudige verzoekje om zelf zijn schoenen aan te trekken loopt uit op een 20 minuten durende strijd. Hij kan het toch zelf met zijn 6 jaar! Werk nou gewoon even mee roep je hem toe! Tevergeefs.

 

Je bent geneigd om elke straf uit het boekje in te zetten: consequenties, wegnemen van privileges, dreigen, omkopen, geen televisiekijken, niet met vriendjes afspreken, geen toetje na het eten, noem het maar op.

 

Maar je weet dat het een zinloze exercitie is, want het gaat niet werken. Sterker nog, hij zal nog meer weerstand bieden.

 

Hoe ben je nu in godsnaam verstrikt geraakt in deze vicieuze cirkel waaruit je niet lijkt te kunnen ontsnappen? Je wordt overspoeld door twijfels. Ben je wel geschikt als moeder? Ben je wel de juiste moeder voor dit kind? Hoe kun je het nou anders doen? Wat heeft mijn kind nodig? Je bent het spoor bijster.

Jongen Die Hand Opheft

of dit?

Stap in de auto! Roep je je kind toe. Hij negeert je. Je herhaalt je verzoek nog een keer: Stap nou in de auto! Maar je zoon is met iets heel anders bezig en negeert je compleet. In de auto stappen staat momenteel niet op zijn agenda.

 

Je weet inmiddels dat de bom ontploft als je nog meer druk gaat zetten. Ergens hoop je dat deze situatie zich vanzelf oplost en je kind in de auto stapt.

 

Ondertussen begin je steeds meer te koken van woede. Je moet verdorie NU weg anders komen jullie te laat. Moet je hem nu maar gewoon laten? Of oppakken en in zijn stoel zetten? Nee, je hebt de energie en de kracht niet om de worsteling die dan ontstaat aan te gaan. Moet je hem er dan wéér mee weg laten komen?

 

Adrenaline begint je lichaam te overspoelen en je voelt dat je snel de controle gaat verliezen en dat wil je niet. Dan ga je weer schreeuwen en voel je je daarna weer verschrikkelijk schuldig. Hoe ga je dit nu aanpakken?

hoe zou het voor je zijn als?

Je niet constant de strijd aan hoeft te gaan met je kind? Je kind werkt gewoon lekker met je mee en alles verloopt vlotjes: aankleden, tanden poetsen, naar school gaan. Wat het ook is: kleine verzoekjes, grote verzoeken, jij en je kind hoeven nooit meer met elkaar te touwtrekken. Alles verloopt relaxed en iedereen is blij en ontspannen. 

Je in elke situatie precies weet wat je moet doen? Je zult nooit meer met je handen in het haar staan en denken: Hoe ben ik hier nu weer in beland en -vooral- hoe kom ik hier nu weer uit? Je bent oplossingsgericht, vol vertrouwen en laat je niet van je stuk brengen, je weet precies hoe je van punt A naar punt B kunt gaan. 

Je onder alle omstandigheden rustig en kalm kunt blijven? Je hebt jezelf onder elke omstandigheid onder controle en benadert elke situatie beheerst en kalm. Je hoeft je NOOIT meer schuldig te voelen dat je wéér uit je slof bent geschoten.

Je kunt genieten van het moederschap én je kind? Kun je je voorstellen dat het echt allemaal moeitelozer kan gaan? Dat je het moederschap niet een aaneenschakeling is van machtsstrijd, emoties en gedrag managen maar van genieten van je kind en de mooie momenten die jullie samen beleven? Dat wat je ooit voor ogen had?

1-op-1 coaching

Dat is nu ECHT allemaal mogelijk met mijn traject.

 

Dit traject bestaat uit 10 wekelijkse 1-op-1 sessies met mij van 1 uur. Deze 1-op-1 sessies kun je doen vanuit je eigen, vertrouwde omgeving want ze vinden volledig online plaats via Zoom of een ander platform. Elke week krijg je, ter voorbereiding op onze 1-op-1 sessies, via e-mail een audio en meerdere opdrachten toegestuurd die we vervolgens in onze sessies bespreken en toepassen op jouw persoonlijke situatie.

de coach voor ouders - Ivonne Schippers

resultaat na 10 weken

 Je bent vol zelfvertrouwen en je voelt je competent. Je kunt als moeder weer vertrouwen op jezelf. Je weet hoe je met je kind kunt communiceren om dingen gedaan te krijgen zonder geruzie of gedoe. Je weet hoe je goed en duidelijk grenzen aangeeft én structuur kunt bieden. 

Je blijft onder elke omstandigheid kalm en rustig omdat je geleerd hebt hoe je je eigen emoties de baas kunt blijven. Je snapt beter waarom je kind doet wat het doet en weet nu ook hoe je daar het beste mee om kunt gaan zonder je shit te verliezen.

 

Rust in huis. Je kunt eindelijk gedag zeggen tegen die machtsstrijd en hoog oplopende emoties in huis (en op al die openbare plekken waar iedereen je altijd raar aankijkt).

 

Plezier in het moederschap. Je kunt genieten van het moeder zijn en bent ook een leukere moeder voor je kind. Eindelijk ben je die moeder die je hoopte te zijn.

De investering voor dit traject is: 1050,- 

Annebeth

moeder van

een dochter van 5 jaar

Ivonne heeft mij in 10 sessies echt fantastisch geholpen. Het is mij zonder twijfel gelukt om als ouder liefdevoller te zijn, maar tegelijkertijd een stuk zelfverzekerder: ik ben ook in staat om veel duidelijker en beter grenzen te kunnen stellen. En mijn dochter accepteert ze ook nog eens zonder drama ;-) Eigenlijk vind ik dat alle ouders dit traject zouden moeten volgen, want de lessen die je hieruit trekt zijn ontzettend waardevol voor de rest van je leven. Ik ben je echt heel dankbaar Ivonne!

Camila 

moeder van 2 zonen

van 2.5 jaar  en 4.5 jaar

Ik riep de hulp in van Ivonne omdat ik worstelde ik met mijn energieke 4,5 jarige zoon. Ik had het gevoel dat we elkaar niet begrepen en uit elkaar begonnen te groeien, wat tot verdriet en ook zorgen leidde. In de 10 sessies hebben strijd en woede plaats gemaakt voor communicatie en rust. Het was heel mooi en waardevol om deze omschakeling waar te nemen als resultaat van de sessies. Onze interactie is enorm verbeterd en we gaan weer fijn met elkaar om!

dit is wat anderen over dit traject

is dit programma geschikt voor mij?

Pleit deze aanpak voor permissief opvoeden? 

Nee absoluut niet. Mijn visie is dat kinderen heel erg gebaat zijn bij structuur en duidelijk gecommuniceerde grenzen. Het is dus niet alles mag en alles kan. 

Hoeveel tijd ben ik per week ongeveer kwijt?

Naast onze wekelijkse 1-op-1 sessie van 1 uur ben je elke week ongeveer een uur tot anderhalf uur bezig met het luisteren naar de audio en het maken van de opdrachten. 

Wordt mijn kind erbij betrokken of gediagnosticeerd?

Nee, dit traject is 100% gericht op jou. Ik leer je hoe jij de opvoeding van je kind anders aan kunt pakken waardoor het gedrag van je kind zal veranderen. Je kind wordt niet gediagnosticeerd en dit is geen therapie. 

Mijn vraag staat er niet bij.

Stuur me gerust een mailtje naar ivonne@decoachvoorouders.nl